Tisdagsturen denna gång ledde oss till grannbyn och en intressant kväll med värsta gofikat på plats.
Fint väder och varmt, nästan för varmt om man stod stilla, men på moppen så kändes sommaren verkligen perfekt, ja förutom insekterna i munnen.
Konservator Tomas stod på tur att få besök av oss mopedister och vi blev ju till sist en enastående skara moppar i dessa för en del av oss semestertider.
Och inte mindre än 13 moppar räknades in väl på plats.
Tomas är ju en jättetrevlig människa som verkligen bjuder på allt från otroliga livshistorier till hur man stoppar upp djur av olika sorter.
Rundvandringen bland hans uppstoppade alster får ju en att tro hela skogen flyttat in i hans visningsrum, och berättelserna om hur djuren monteras upp var ett wake up lite,, det är ju massor med jobb för att montera upp en djurkropp.
Tomas tar hellre inga genvägar utan monterar allt” Old School ” så att säga med träull och järntråd mm. Imponerande att se så verklighetstroget allt ser ut trots att många av djuren varit sargade efter att blivit trafikdödade i många av fallen.
Och klart att vi från moppeklubben ska bidra med lite jobb åt honom också,, på en av trehjulingarna som rullade fram i tisdags så låg en bäver i bagagelådan !!
Nice beaver helt enkelt !! ????
En av våra kamrater i klubben hade nämligen lagt an bössan på en bäver i höstas och nu ska den get stuffed.
Något annat som blev stuffed denna kvällen var våra magar efter fikat som Tomas och frun roddat ihop, bullar, hembakad kaka med glass och lite jordgubbar som avrundning.
Man kan väl säga att det var en toppenkväll och väl hemma så behövdes ingen kvällsmacka innan ögonlocken vek ned sig vid Tv soffan.
Och jo, vi lovar Tomas vi återkommer !!

Lämna en kommentar