Årets sista planerade moppetur för oss Krökar gick till Thomas Lundström och hans Formel Vee bilar.
För den som inget vet om Formel Vee så kan man väl utan att skryta säga att dessa tävlingsbilar har en minst sagt stark anknytning till Burträsk. RPB eller Racing Plast Burträsk byggde ju dessa karosser i plast där i mitten på 60 talet fram till 1971 då fabriken brann ned och sagan i princip tog slut pga nya krocktestkrav från myndigheterna åren strax efteråt.
Det blev ju en hel del karosser även om många gått ur tiden nu så har intresset för Formel Vee fått en nytändning och det tävlas igen som aldrig förr. Thomas är en av dom som inte bara tävlar han bygger sina bilar i garaget här i Burträsk.
På nåt sätt känns det genuint, RPB gör avtryck i tiden igen genom Thomas och hans framgångar på racingbanorna genom dom senaste åren, och just nu smider han på en generation 2 av typ samma fordon som ska vara startklar till nästa säsong. Ett smått otroligt arbete med oanade timmar i garaget och inget lämnas åt slumpen när Thomas bygger nåt. Perfektion är närmaste känslan.
En inbjudan från Thomas till moppeklubben om att dyka upp på träningsdagar nästa sommar i Fällfors känns ju som ett måste på vår kalender nästa sommar.
Läs gärna mer på https://www.formelvee.se/

Lämna en kommentar