Vi hade ju nåtts av budskapet att något stort är på G runt crossbanan i Bygdsiljum och sånt kräver ju att undersökas, så häromveckan åkte vi vägen fram mot Bygdsiljum för att kolla in vad dom skapat för motorungdomar och ja gamla motorrävar.
Även om asfaltsåkning så här pass långt inte inbjuder till något händelserikt med mopeden så fick vi i alla fall närkontakt med djurlivet och en älg som tydligen inte gillar mopeder när vi kom vägen fram och förstörde hans middagsplaner där i dikeskanten. Älgen vände och satte av i en rasande fart bort från oss med långa kliv. Men en otrolig upplevelse att komma så nära skogens konung.

Väl framme där i Bygdsiljum så togs vi emot av dom drivande krafterna i klubben, och Ojjj bara vilken lokal dom skapat och skapar nu så här inför vintern. Inte någon liten mekarhörna här inte utan något som mer för tankarna till en hangar för jumbojets. Och i samma byggnad klubblokal med wc faciliteter på nedre plan samt på övervåningen kök och lokaler för personal under tävlingarna, dessutom ska en VIP-läktare på plats runt hörnet där på övervåningen.
Man kan bara ana svagt hur många timmar som ligger nedlagt i denna lokal och omgivning. Och visst har det kostat en del men genom sökande av pengar i olika instanser så räcker pengarna till. Klart imponerande känns fattigt som slutkläm i eftertanken.Men efter välsmakande kaffe och en n-boll så kom det bara mera saker dom har på G där borta i Bygdsiljum,, Nämligen en is ovalbana på 400 meter för snöskoter till vintern.
Jaha men finns det inte isbanor på sjöar lite här och där kommer tanken till huvudet ?? Jovisst men den här isbanan ska förläggas på land !! och för att göra det så bygger man bara en konstgjord sjö typ och pumpar den full med vatten på hösten som får frysa till, och sen är det bara att åka i vinter !! lägg gärna tonen på BARA för det här kräver lite arbetsinsatser, men grabbarna där i Bygdsiljum såg ut att ta allting med ro så vi får säkert en anledning i vinter att åka dit för att kolla lite ovalbana racing.

Och jodå visst skulle det funka att åka moppe där också.. vi får se, tanken är minst sagt lockande !!
Tack för besöket och vi återkommer gärna längre fram.

Lämna en kommentar