Moppekvällen bjöd på oväntat med spänning denna gång då vi besökte ett av dom ställverk som finns i bygden.
Tyvärr så får man inte gå in i dom här anläggningarna som privatperson men vår guide och berättare denna kvällen bjöd verkligen på en kraftfull berättelse om hur allt fungerar i såna här hemliga anläggningar.
Och en vandring på utsidan med historien om hur den el vi får till huset fräscht i minnet så förstår man ju att det är inte bara med det här med att få fram all el som behövs till oss abonnenter.
Och dessutom alla industrier som använder den största delen av elen på våra elnät.
Vi fick oss dessutom en tankeställare om hur sårbara vi är om nåt blir fel i nåt av våra såna här ställen.
Som tur var så var den här anläggningen som vi besökte väl bevakad av huggormar som tasslade runt i kanten av området så det är inte lätt om man är ute i onda tankar när det finns såna vakter på plats.
Självklart så drogs det en skrönor och historier runt det här med el och hur det var förr då säkerhet knappt var påhittat, tiden flög då iväg och kaffet hade svalnat lite i termosen innan vi fick i oss kaffekoppen men vad gör det när man har kul.
En riktigt fin moppekväll med sol och lagom värme och det märktes också på antalet moppar som åkte med denna kvällen.
Supertrevligt !!

Lämna en kommentar