Moppetur 17 maj på Norges Nationaldag !!

Denna kväll fantastiska soliga moppekväll styrde vi dom frustande stålhästarna mot Naturbruksgymnasiet i Burträsk och mer levande såna hästar, får mm.
Tyvärr så hade vi några som fick hanka sig fram i fyrhjulig form ( bil ) denna kväll pga haverier på moppen av olika slag,,,
Men vi blev ju ett gäng entusiaster och det är ju kamratskapet som räknas.
På plats så väntade suveräna guider i form av grabbarna i årskurs 1 där på gymnasiet som hade på ett proffsigt maner lagt upp en visning av skolan och vad man håller på med där i Åbyn Burträsk.
Vi fick berättelser om olika maskiner som dom brukar i skogen och om hur dom servas i verkstan av eleverna som ska ha det med sig i arbetslivet.
En av höjdpunkterna ( förutom fikat ) var att få provköra ”skotarsimulator” alltså att köra skogsmaskin på tv skärm helt enkelt.
Helt otroligt verklighetsförankrat och visst var vi lite ovana men med en del kloka instruktioner från våra guider så tycker jag faktiskt att en del av oss skötte hanteringen av skogstraktorn rätt proffsigt på så kort tid eller hur Janne T ????
Efter en utmaning i simulatorn så bjöds vi på hembakade bruna bollar med pärlsocker på i modell XL som knåpats i hop under dagen av guiderna och kanske med nån kvinnas hand i bilden, smakade då förträffligt gott efter ostmackan och satt som en smocka i ansiktet till kaffet.
Då magen efter fikat lämnat ryggraden en bra bit så fortsatte visningen denna gång av såghuset och yttre området med berättelser om guidernas upplevelser i humorformat.
Grabbarna i ettan passade även på att visa sin under våren driftsatta EU chopper som dom mekat ihop på onsdagskvällarna från en hög med delar till en fungerande tvåhjuling.
Snyggt jobbat och vad vi förstår så var det mycket jobb med att svetsa klart det sista innan vi kom på besök.
Avslutningsvis så hamnade vi i fårhagen där vi fick en del historier att skratta till och klappa dom nykläckta lammen, ja även mammorna till dom,,, Tacka för det !! ????
Tiden flög då i väg och för personalen som jobbade på eftermiddagen så va det nära att vi blev kvar på stället efter låsning.
En härlig kväll som vi tar med oss i sommar och minns om och om igen !!

Lämna en kommentar