Sensommarbesök hos Burträsk’s ”sista” grisodlare som ägaren själv säger ,,, !!  Låter ödesmättat men är ett faktum.
Men intressant att höra är att det går bra just nu att odla närproducerad mat  !!

Fredrik Lindh,,, vilken berättare,,, och vilken kunskap i jordbruk / grisuppfödning  !!  Efter en liten blygsam start då vi dök upp så kom berättandet i gång !!!  Han serva just skördetröskan, så vi förstår avbrottet,,, Men när han kommit i gång med berättandet så,,  fick vi verkligen en inblick i det här med lokalproducerad mat !! Klockrent i alla fall om man nu tänker på all antibiotika mm som våra grannländer inom EU pumpar i sina slaktdjur så,,, Hädanefter så köper vi svenskt kött !!  Eller nordiskt i alla fall.

En annan tanke som slog oss,,, vad fint alla grisarna hade det i djurhallen,,,!! Man hade ju förväntat sig lortiga grisar som stank ,,, ja just sån där svinlukt ni vet !!! Men,, jovisst luktade ens egen prutt intet i djurstallet men alla imponerades vi av hur renlåtna grisar är bara dom har förutsättning så,,, Och Fredriks grisar va ju verkligen rena och fina,,, dom går på Toan !! även dom små som lär av mamma Gris gick på ” toan”.
Och vi förstår ,,, Fredrik och hans personal känner för det här med uppfödning !!!  När Nasse mår gott så mår grisuppfödaren gott,, så är det bara !!! Grisarna hade det ju hur gott och rent som helst,,, mat när dom behöver,  rena bås mm. Välskött är ordet.

Men nog undrade nassarna vilka vi alla iförda svarta jackor var denna tisdag då vi i moppeklubben dök upp för ett av höstens sista moppebesök !! En del grisar provtuggade våra jackor !! Antar att det är ett gott tecken,,  ;-)  Gott fika och eftersnack med bonden om allt vad som hänt i form av GPS i fordon och lantbruk. Vi får absolut anledning att söka vidare i detta en annan resa !!!  Men visst !! Upplevelserna på moppe slutar aldrig att förvåna en !!!
Tack !!  Fredrik för en trevlig och mycket intressant kväll.

Lämna en kommentar