Det är alldeles för många mopedister som skadar sig i trafiken varje år. Man är oskyddad och därmed extra utsatt. Men det betyder bara att man får vara mer uppmärksam och mer försiktig. Det går inte att förlita sig på att andra medtrafikanter ska följa alla lagar även om man själv gör det.

Men ibland undrar man om en olycka är det enda sättet för vissa att ”förstå allvaret”.

Ett exempel är mopedolyckan vid Motala som tidningen Corren rapporterade om i slutet av februari år. Ett skolexempel på hur man inte bör köra moped. I artikeln står det att förarna ”saknade hjälm”, kört vingligt ” och sedan ”kraschat mopeden”.

Redan där är gränsen för idioti nådd för länge sedan. Efter kraschen ligger sedan en av männen på marken och blöder – vad gör den andra? Jo, tycker det var mer lämpligt att ta mopeden och åka därifrån.

Polisen fick tag på den 25-åriga föraren relativt snabbt efter olyckan och kunde därmed lagföra honom på en rad olika punkter. Utan hjälm kan försäkringsbolaget neka ersättning (Källa Svedea.se), att de körde vingligt berodde säkerligen på rattfylla och kraschen skadade både passageraren och mopeden. Vissa borde inte ens få ha moped…

Lämna en kommentar