Ja men då var moppesommaren anno 2023 igång på allvar då !!
Detta jubileumsår med 20 år på moped med moppeklubben.

Premiärtur med Trottlarna från Skellefteå till Hjoggböle markerar ju numera sen ett antal år sedan starten på mopperesandet och våra irrfärder i Burträskbygden.
Den sedvanliga resan som detta år var allt annat än sedvanlig,,, Först och främst ingen kyla utan en riktigt varm eftermiddag bjöds vi på, och sen att stanna för rödljus och vänta på bilar som kommer från en annan riktning är ju kanske inte det vi är vana med på våra resor i obygden. Men rödljus var det !! Och vänta länge kändes det som också.
Jaja, det är ju ett vägbygge där i Renfors som kräver stopp på trafiken och gäller även moppar,,,
När det väl slog om till grönt så var det vi moppar som stoppade vägbygget för en stund då arbetarna på plats stannade till och plockade fram telefonen för att filma vår passage över den tillfälliga vägen där på sidan om.
Givetvis med ett brett leende på läpparna och glada vinkningar.
Kanske ändå vår framfart bidrog till att lätta upp deras långa dag på jobbet något med kvällsjobb för att få vägen farbar så snabbt som möjligt,, ja det kändes så i alla fall. En positiv känsla liksom.

Väl framme i Hjoggböle så visade Trottlarna upp vad som mekats med i vinter och det fanns ju en del annorlunda mopeder i leden. Numera så kan man ju elektrifiera en gammelmoppe och hänga med i blåröken?? inte för att just den elektriska moppen bidrog till blårök men ändå en del av kulturen. Ett annorlunda bygge som visar vart miljöpilen pekar.
Kaffe, mingel och surr om sommarens äventyr är ju ett måste på våra träffar och visst finns det en del att se fram emot i sommar så det känns som om jubileumsåret har en del att bjuda på.

Även hemresan åktes i en riktigt skön kvällssol och värme. Något som sällan hänt utan brukar alltid kännas kallt denna vårkväll på väg hem från första moppeturen.
Kan man ana ett gott omen om en fin sommar ??

Lämna en kommentar