Sommarens första moppetur !!

Då va vi igång igen då med att sniffa lite blårök på tisdagskvällarna.
Och kändes som en nystart på allt moppebus nu så här efter pandemiåren i lockdown.
Trottlarna bjöd till på vårträff i Hjoggböle som brukligt innan covid gjorde sin entré och som vi misstänkte hade Rolf och grabbarna en liten hemlis på G.
Vi åkte till bönhuset i Sjön Hjoggböle där vi bjöds in till en historieberättelse av byamannen Hedman som guidade oss genom alla dom kända författare som frodats i Hjobböle.
Faktum är att bönhuset ligger bredvid P.O Enkvist en inte helt okänd författare och skribents barndomshem. Kul att se det innan det nu tyvärr ska rivas och att höra historien runt hans liv och leverne som ung idrottsman med höjdhopp som specialitet, ja vad sägs om 2.01 i höjd saxat över ribban !!! Huset finns bevarat för framtiden i form av ett modellhus i skala med avtagbart tak för full insyn.
Faktum är att i Bönhuset finns just nu en utställning runt författarskapet i bygden.
Ganska klurigt att Hjoggböle fostrat så många skribenter och att dom tillsammans producerat en gigantisk mängd litteratur, stort på nåt sätt. Klart sevärt och intressant att lyssna på även om vi förstod att vår berättare tog den kortare versionen ????
Sedvanligt moppemingel med gott fika och en titt på vinterns nya moppar ( och bil ) som kommit ut i vårluften anno 2022. Rolf visade sin i stort sett färdigt renoverade Amazon sport som man faktiskt får beundra i skicket och vilket otroligt jobb han har lagt ned på den,, Stiligt helt enkelt.
Den här trippen till Hjoggböle brukar ju höra till sommarens kallaste moppeturer men faktiskt så hade vi sydliga vindar i ryggen på vägen dit och på vägen hem så hade vinden mojnat vilket bättrade på hemresetiden något än att kämpa i motvind. Dock så hotade regnet med ett fåtal droppar strax innan hemmaplan men sånt kan man ta när man har ett leende på läpparna.
En kanonkväll faktiskt var vi som åkte överens om.

Lämna en kommentar