Årets första moppeträff i Krökarnas tecken !!

Vilken kanondag vi fick med mopparna denna årets första moppedag på hjulen efter en av dom tjurigaste vintrarna i mannaminne.
Dagen innan avresan bjöd på regn och kyla samt enligt väderprognoserna även dåligt väder på resedagen, men si där bet sig vädergudarna i rumpan för bättre moppeväder kan man inte önska.

Ljumma vårvindar och solsken över oss på hela resan även hemvägen va en fröjd att avnjuta med färsk tvåtaktsrök i näsborrarna.
Efter ett sedvanligt stopp vid Edelvik så styrde vi åkdonen mot vår moppebroder Micke L och hans residens vid Burträskets sjökant för en visning av hans senaste projekt.
På nåt sätt kan man ändå känna nåt positivt med det här covid-19 och total avhållsamhet från kontakt med övriga världen ??
Skittråkigt säger dom flesta, och vad gör man i så fall då kan man ju tänka ??
Ja varför inte som Micke då, skapa om inte ett utan två otroliga maskiner att åka på nu när man ändå inte får umgås med någon medmänniska.
Och då pratar vi inte bara nån enkel renovering.

Nä nä, för här tänker vi nyskapande !!
Först en 2 cylindrig motor till ett tidigare chopperbygge och när man ändå är i gång så bygger vi en motor till och varför inte en trike till den motorn då.
Bara ombyggnationen av motorerna kräver en egen presentation men sen bygget till det, man kan liksom inte titta sig klar på triken då man hela tiden hittar nåt nytt klurigt han där Micke snickrat i hop. Diffad bakaxel, V-tvin motor mm,, Tanken svindlar lite !!
Vi låter bilderna tala lite för sig själva och hoppas på nån utställning i nära framstående tid så byggherren själv får presentera det som gjorts.
Men storverk känns som ett fattigt uttryck i oss betraktarnas ögon.
Sedvanligt fika och även korvgrillning stod på menyn som drog ut på kvällen och visst var det mycket att prata om nu när vi inte setts på ett bra tag i dessa coronatider.
Man kan lugnt säga att man somnade med ett belåtet mopedleende på läpparna den kvällen när man slocknade i snarklådan.
Känns onödigt att säga vad man tänker inför nästa moppedag,, men nåt med längtan känns nära !!

Lämna en kommentar