Kålaboda en solig lördag i augusti !!

Inbjudan från våra moppebröder i öst om en träff så här på hösten va det ju inte svårt att tacka ja till. Och vilken träff sedan !!
Blev ju en hel del mil på moppen denna dagen men vilka härliga sådana !!
Känns faktiskt i kroppen ännu milen på mopeden !!
Solen på sitt bästa humör och utflyktsmål med berättelser runt historien får ju alltid öronen att spetsas som känd rymdfarbror vid namn Spock.
Vi diskuterade om hur lite man faktiskt känner till närområdet och historien om gravrösen från bronsåldern, stenkyrkor mm. Ganska fascinerande att inse vilka umbäranden människorna hade på den tiden. Och här bokar vi en resa till Gran Canaria bara för att ändå inte minnas nåt när man kommer hem,,,,
Besöket vid Aborrtjärn och den sorgliga historia som utspelat sig där på  40 talet är ju nåt man kommer att prata om vid kaffet i vinter för att inte försöka få fram mera fakta om sågen som lades ned i Risvattnet i början av 30 talet.
Det blev liksom en tidsresa vi moppade fram under lördagen.
Företagsamheten visste inga gränser och historien om sängen vid sjön står sig än som en ikon över svunnen verksamhet,,, ja det var tider det !!
Middagen och mingel ölen efter väl utförd tripp satt ju som en smocka i ansiktet och visst va det med ett leende på läpparna man somnade in med rätt tidigt på lördagskvällen.

Tusen tack Coolaboda Kolvjackers för en minnesvärd dag !!

Lämna en kommentar