Vilken dag det blev med våra moppebröder i öst !!
Och all heder till dem som fixade, stökade och ordnade med allt denna oförglömliga dag !!
Avresa från Burträsk i en strålande sol och massor med mopeder. Under dagen räknade vi in 18 moppar i trakterna runt Kålaboda och Trehörningen där vi hade vårt ” basecamp ”.
Kaffe på olika ställen och en resa i tiden med en fantastisk guide i området ( Karl-Åke ) som kunde det mesta om dom otroliga platser vi besökte.
Man måste ju stanna till i tiden och tänka på dom som med sina händer skapade allt i vår omgivning,,, att gräva ut flera vattendrag / sjöar för att skapa 300 hektar åker ,,, svårt att begripa idag och omöjligt numera om man skulle söka tillstånd.
Javisst,, det tog  några år men ojj vilka umbäranden det måte ha vart !!
Ofattbart känns fattigt i tanken,,,
Men som vår guide sa:  Det blev ju en del barn gjorda Å  !!
Besöket hos en Alfa Romeo fantast får ju en att känna ,,, hur många alfor gjorde dom ?? och att allt samlades just här !!
Tyvärr var inte ägaren på plats men vår guide ( Jan E ) kunde ju storyn om detta klockrent och fick vi skratta massor från hans underfundiga sätt att berätta.
Även frun i huset bjöd till på en del historier som fick smilbanden att gå runt huvudet !!

Blev ju en del mil i mopperumpan ( = ont ) under dagen men kul vägar att åka på och en fantastisk doft av tvåtakt i nosen, solen på sitt bästa humör och så även vi mopedister !!

Väl tillbaka till baslägret så frestades matansvariga med en underbar wokpanna som i hungrande näsor och sedan munnar fick dom mest gourmetiska restauranger att blekna.

Underbart käk för en mopedist, lita på det !!

Under tiden maten tillreddes så fick vi fixa en punktering, faktiskt enda driftstörningen under hela dagen. Och gick ju på nolltid då flera mekaniker samarbetade !!

Efter maten bastu och dopp i trehörningen,,, sen så levde vi upp till stadgarna om öl och korv ,,,
Behöver vi säga mer,, man somna gott i militärtältet med ett leende på läpparna !!!
Vi längtar redan till nästa moppefest !!!
Lämna en kommentar