Alltid intressant med industribesök och denna gången var det Norrsten som bjöd oss på visning av sina nya lokaler.
Ja men vilken tillbyggnad,, och byggdes i rasande takt. Byggstart november och i princip klart i denna stund. Man imponeras av hur tungt jobb detta egentligen en gång i tiden var, ja ska inte säga att det är ett lätt jobb nu heller men nog har det hänt en del sedan Norrsten startade.Omvärlden är föränderlig och allt är inte hugget i sten,,, ;-)
Numera tillverkas förutom Gravstenar och tillbehör även diskbänkar och köksinredningsdetaljer som en stor del i produktionen. Därav dom nybyggda lokalerna för att inrymma allt på ett smidigt sätt.
Så visst förstår man att dom 13 anställda ( inkl ) ägarna trivs i det här nya lokalerna jämfört med att trängas i dom små trånga och låga lokalerna som en gång inrymde Verkstadsskolan ( yrkan ).
Även om det var en par år sen dom sista yrkes skoleleverna gick där,,, Enligt mina beräkningar så fyller dom som gick ut sista året yrkan fanns där i Norrstens lokalerna 50 år i år.
Hur jag nu vet det ??? J
Vi tackar Peter L för en mycket bra rundvandring i företaget och ett fantastiskt berättande om historien samt nytänket i företaget. Och nåt jag tar med mig från Peters berättelse är,,
Ibland måste man tänka om, arbete är inte bara arbete man måste hinna leva också,,, mycket sant !!

Lämna en kommentar