Ja ännu en gång fick vi en solskens resa på moppe. Inte bara vädret denna gång, utan även ett livs möte med en berättare som kan det här med att fånga en publik.

Man kan verkligen säga att solen och vädergudarna är med oss på våra utflykter denna sommar.
Så även denna ljumma sommarkväll, även om luften stundtals var utspädd med damm och lukt av bondens vedermödor i vårbruket.
Tyvärr så hade vi en stålhäst som ville trilskas med oss lite på vägen fram, men det hör ju som till med lite mekande i vägkanten.
Och vad gör det då vi kan njuta av bilisterna som åker förbi oss då vi gör ofrivilliga stopp när alla bakom den täta vindrutan i bilen vinkar så glatt och ler mot oss,, man kan känna ett smått avund där bakom ratten. :-)
Något försenade till avtalad tid så anlände vi 8 mopedister så småningom till skuggornas dal för snöskotrar,,
Nämligen Skoterskroten i Ljusvattnet.
Där fanns redan tvåhjuliga vänner på plats och väntade, efter lite mingel så kom han där ägaren Marcus till skoterskroten i gång och berättade så smått om hur han startade skoterskroten.
Efter en inledning av berättandet som lockade till många aha och skrattupplevelser så kom kaffet och bullarna fram,,
Under kaffet kan vi väl säga att berättandet lossnade liksom,,
Blir svårt att i sommar få fatt på någon som kan trollbinda oss mopedister i berättarhistorier som Marcus, och då brukar vi i klubben vara rätt bra på att surra själva också,
Men vi kunde bara njuta av allt och förstummade lyssna på alla berättelser som bjöds på.
En applåd så här i efterhand känns på sin plats till Marcus !!

En rundvandring på skoterskroten tar ju en rejäl tid för det finns så mycket att se och drömma sig tillbaka på, vi unnade oss en förkortad version av tittande på gamla Ockelbo, Raid, och såna maskiner och delar man knappt minns.
Ett slags resa i tiden och drömmar om att skrämma i gång nån gammal snömaskin igen till vintern.

På hemresan som blev rätt sent så analyserade man intrycken av allt som berättats och det är nog faktiskt efter att man låtit intrycken sjunka in lite man kan fatta vilket slit det har vart att bygga upp en sån verksamhet som Skoterskroten faktiskt är idag.
Alla myndigheter och pappersexercis m.m. som ska till innan man kan starta ett företagande i detta vårt underbara land,,
Made in Sweden är inte det allra enklaste om man tänker starta nåt eget!!
Med beundran av behållningen från kvällen på moppe så hoppas vi på fler turer till Bygden där” Änglarna i norr” håller till, Ljusvattnet,,

Känns absolut som att Marcus inte berättat allt klart än och det ser vi fram emot!!

Lämna en kommentar