Lördagen före midsommar och Allétrampet är ju en av dom bästa moppeturerna som bjuds på försommaren,, eller senvintern som kanske lämpar sig bättre detta år i avseende värmen.
Långkalsong och vinterjacka satt fint bland frågorna och fikapauserna som bjöds på längs vägen fram i krokarna runt Göksön. Och vi noterar datumet lördagen den 13 juni.
Vetskapen om att isen inte brutit upp i större sjöar runt Ammarnäs ca 30 mil inåt landet och att man förra veckan plogade bort ca 60 nysnö i trakterna runt Klimpfjäll gör ju att man kan avfärda det här med global uppvärmning.
Men vad gör lite kyla när man får värma kroppen med en stor portion av skratt och galna upptåg med mopedister och annat folk som hankar sig fram i varierande hastigheter.
Dessutom behöver man inte åka hungrig runt detta event då det bjuds på fika med täta mellanrum. Grillad korv varvades med våfflor med grädde och sylt, kaffe, bakelse och glass jo då,, det bjöds till bords !!
Loppisar fanns det gott om dessutom och visst fyndade vi lite gods,,
Bland annat en tratt från en gammal trattgrammofon inhandlades av en mopedist i gänget,, ska bli intressant att se vad som ska bli av den ??
Fäbodjäntan den gamla svenska kulturfilmen kanske stod som utgångspunkt i tanken.
För där blåstes det i ett liknande horn och värmande ( heta ) känslor infann sig ?? ja vem vet !!
Bra med värmande tankar i denna kyla !!

Efter avslutat Alletramp så omgrupperade vi för att ta nya tag vid Årsmötet i Kvarnberget med mat och dryck,, massor av sånt faktiskt, mat alltså !!
Och visst kom det fram en del nya tankar samt även en del inkomna motioner som gick till klara beslut.
Men det kan vi inte berätta om här !! J

Tack till arrangörerna av Alletrampet
Vi kommer nästa år också !!!

Lämna en kommentar