Så jäkla fin kväll vi fick i tisdags,,, och då menar jag inte vädret som alltid håller hög klass denna sommaren.
Nä jag talar om den otroliga upplevelse vi som var med och moppade fick uppleva i GTL arnas spår ” Grävmaskiner” mums för moppekillar som vi ,,, man blir aldrig för gammal för en grävmaskin och en rejäl sandlåda ,,, vilket vi fick känna på hos GTL killarna.
Alla som ville fick ju provköra en Volvo 230 grävare som synes på dom första bilderna, och av leenderna på förarna under kvällen går det inte att ta miste på hur inni helsicke kul det är att gräva !!! hehe
Vilken makt man känner när man spakar omkring i den här larvförsedda muskelmaskinen, med en liten ryckning i handleden så själver hela jordklotet under ens fötter åtminstone känns det så för den oinvigde innan man skyfflar undan ytterligare en skopa jord/betong framför maskinen !!!
Härligt helt enkelt !!!

Men det har ju hänt en del genom åren fick vi erfara tack vare Göran och Torbjörns genuina intresse för dessa entrepenadmaskiner. Och då fämst ABS / Carman maskinerna som visades i Västby senare.

Väl framme i Västanträsk fick vi avnjuta ett gofika och en fantasktiskt detaljrik genomgång av Göran som verkligen läst på om dessa gamla rariteter från slutet av 50 talet och som dessutom går att gräva med än i dag !!

Efter genomgången så fick vi ögonfröjdas åt en grävardemonstration om hur det var i entrepenadbranchen för runt 50 år sen,,, och då kan man ju lätt hålla med om att det hänt en del ,,, LITA PÅ DET !!
Man kan ju säga att Göran kunde sin sak, för det ska då den veta att det här med att gräva med vaijer , spakar och bromsar inte är för den parkinssonsjuke, om så är fallet då kommer ett vaijertrassel som en elräkning varje månad = med säkerthet !!
Och inte blev det lättare för Göran när motorvarven ökade och ökade hela tiden,, eller hur Tobbe !!

Men trevligt för oss som fick titta på !!!

En kväll vi kommer att minnas länge, och visst tog det en stund ,,, undertecknad kom hem 22:45 så det blev ju mörkerkörning med moppe på vägen hem som en bonus i den ljumma sommarnatten !!!
Tusen Tack bröderna GTL för en minnesvärd och rolig kväll !!!
Och visst kommer vi tillbaka när ni fått liv i den bandsatsen som ligger i Västby,,, det ska bli nåt det !!

Lämna en kommentar