Nu på tisdag den 15 mars kl 18:30 är det ett möte på Ostens hus om Burträsks framtid,,,

Det handlar om Kommunalhusets ” Navets” framtid,,,

Visst vill vi att det ska finnas kvar ??
Kan inte tänka ett Burträsk samhälle utan det som en gång var vår fasta kommunala punkt för inte så länge sen,,, Vi alla i klubben minns när det var Bygdens stora boning !!
Ett nästan måste för vårt samhälle,,,
Vad som krävs är att tänka i nya banor ,,, vad kan vi inrymma där ??

I dag ser vi Ostens hus som vår centrala punkt för bygdens händelser,,, men vad händer efter en efterlängtad ombyggnad av mejeriet ??

Kommer vi att ha det som förr ??

Kanske är det så att det ska till en flytt tillbaka till vårt kommunalhus ?? varför inte ?? Bara en tanke ,,, men kanske nåt att tänka på !!
Mejeriet överlever och det känns bra ,, men kanske vi kan flytta allt som heter Burträsk verksamhet tillbaka till det ställe där allt en gång var tänkt att det skulle ske !!
En slags slagkraftig bonig som står pall för tiden som förändras ??

Tänk ,, Studieförbund, Social verksamhet, Ett fikaställe som Ostens hus är i dag där arbeten samordnas som fredagsfikat kl 8:30 i nuvarande form, kontorsmöjligheter för småföretagen i bygden, En mötesplats för allt som ska ske i vår bygd !! ja varför inte en samordnad ombudsplats för försäkringskasseärenden / arbetsförmedling i form av ett studieförbund med en fast plats som kan guida människor rätt,,, möjligheterna är oändliga !!

Jag ser bara fördelar med att samla all kraft för att få tillbaka vårt kommunalhus till det som det en gång var tänkt till !!

Dom enda som kan se till att detta blir verklighet är vi Burträskare med omnejd,, Ingen annan gör det åt oss,, Men VI kan ,,, Det har vi visat förr !!
Och timingen har aldrig varit bättre än nu !!
Jag vet att det finns massor av diftiga människor i vår bygd så detta ska vi bara klara av !!
Skillnaden är att nu är det dags att visa framfötterna och stå upp för vår framtid,, tillsammans kan vi få till det bättre än någon tidigare hoppats på.
Vem trodde till exempel på att skolan i Bodbysund skulle finnas kvar efter hotet om nedläggning för snart 15 år sen ( 1996) ?? Ingen strid har väl varit så hård som masskolnedläggningen på 90 talet.
Men den lever kvar än tack vare driftiga människor som VILL och verkar i vår bygd !! All Heder till dessa driftiga Människor !!

Kommunalhuset har legat i malpåse länge nog,
Nu är det dags att vi står upp och visar att det behövs för vår bygd och att det utvecklas till det centrala stället dit vi Burträskare går för att få våra tankar, problem, glädjestunder och ideer förverkligade !! Ett slags medieställe där vi alla kan mötas / visa allt som är på gång i vår bygd !!
För om det är nån som är stark i Skellefteå kommun så är det vi Burträskare.

Därför alla vänner möt upp på Tisdag med ideer, tankar eller bara för att visa ett stöd att vi ställer upp bakom denna ide att bygga ett Bygdecentrum för oss alla !!

Jag kommer att vara där !!! och förväntar mig att ni kommer också !!
Roger Eklund

Lämna en kommentar