Vilken resa…!! Trivsel, tradition och regn på morgonen då man ska hem… ;-) Ja allt fanns ju med i årets upplaga av krökarnas sommarutflykt, denna gången i trakterna kring Rönnbäcken och n’Rolfs hemmatrakter. Ett ställe dit man gärna återvänder när tillfälle ges.
Efter vårt traditionella besök hos Gugge i Klockarbo och hans moppar så blev det ju en del körning på okända grusvägar i bygden just på kommungränsen, eller var vi över gränsen för en liten stund ??? Hur som helst så kändes det i moppebaken när vi stannade till längs vägarna för att kolla in en del intressanta naturfenomen som ingen visste fanns mitt i skogen.
Bara för att nämna några ställen vi sprang (körde) på mitt i skogen: Nedlagt snickeri, vattenkraftverk, numera torrlagd fiskeodling, spännande broar över tallån som vi korsade vid ett flertal tillfällen.
Man häpnas dessutom över hur jäkla mycket skogsmark det finns i den här regionen… vilka nuturvyer det bjöds på !!!
Och lägg till dettta en fantastisk solig och fin dag = en kanondag helt enkelt.
Alla ni krökar borde ha fått uppleva detta äventyr !!
På kvällen bjöds det på oöverträffad gästfrihet i det Karlssonska palatset med traktorguidning (traktor och släp) till V Blisterliden och en fd bosättning med magnifik utsikt över bygden. Väl hemma efter en välinformerad guidning fixade vår matkunninge Daniel en gastronomisk upplevelse av 2,5 kilo fläskfile… Gissa om den satt fint med en pilsner i handen..?
Efter detta bastubad, badtunna och ett dopp i Tallån. Kan det bli bättre ??? Knappast !! :grin:
Kolla bilderna. Blir svårt att komma på nåt bättre till nästa sommar !!!

Lämna en kommentar